7 fasen framework

Conversietopper 2019

Het 7 fasen framework is ontwikkeld met als doel een website op te leveren die aansluit bij de wensen en behoefte van zowel de opdrachtgever alswel de bezoekers van de site. Het framework is getest en bleek effectief. Het is een ideale tool voor iedere webbouwer die een eenvoudige website op maat maakt voor een klant maar kan ook een helpende hand bieden voor mensen die graag zelf aan de slag gaan met het bouwen van een site en niet weten waar ze moeten beginnen. 

01

Doelgroep Analyse

Iedere goede website begint met een analyse van de doelgroep. Het is belangrijk om te weten wie de klanten zijn en hoe we ze zo goed mogelijk op een website van dienst kunnen zijn. De doelgroep analyse doen we samen en we kijken direct of dit inderdaad de optimale doelgroep is. We bepalen ook de stijl die bij de doelgroep past. Het lettertype, kleurenpalet en logo worden op de doelgroep toegespitst zodat toekomstige klanten zich thuis voelen op je website.

Naast het bepalen van de juiste doelgroep is het van belang om te weten welke zoekwoorden relevant zijn voor de website. Door middel van de Keyword planner van Google Adwords, zoekwoordsuggesties uit google en zoekwoorden van concurrenten bekijken we welke termen belangrijk zijn voor de website. 

annie-spratt-450564-unsplash

Domein & hosting

Bij het bepalen van de juiste hostingprovider komen een aantal zaken kijken. Dataverkeer is het prijzigst. Iedere keer dat de website bekeken wordt worden de bestanden van de server gedownload en ingeladen in de browser van de klant. Al deze bezoeken tellen bij elkaar op, het is dus van belang dat er voldoende dataverkeer geleverd wordt door de provider. 

Ook de schijfruimte is belangrijk. Dit is de ruimte die gebruikt kan worden om bestanden voor de website te uploaden. De totale hoeveelheid schijfruimte maar ook de snelheid is van belang. 
Er zijn veel verschillende extra opties die providers al dan niet betaald leveren. Een Cpanel software pakket, gratis ssl versleuteling of email accounts. Vergelijk hosting providers en let ook op of er een goede custommer support is. 

franck-v-739401-unsplash

02

ux-store-1121126-unsplash

03

Wireframe + sitemap

De sitemap is de basis van de site. Aan de hand van de eerder gevonden zoekwoorden kijken we samen welke pagina’s het belangrijkst zijn voor de website en waar bezoekers op binnen kunnen komen. Pas als de sitemap klaar is kijken we naar het maken van een wireframe voor de verschillende pagina’s. 

Een wireframe maken is een belangrijke stap bij het vergroten van de user experience. Er wordt minder gekeken naar hoe de website er uit ziet en meer naar hoe een klant eenvoudig door de website heen kan gaan. De website wordt zo ingericht dat de doelen zo goed mogelijk behaald kunnen worden. 

04

Design

In de design fase komen alle voorgaande stappen bij elkaar. Het wireframe wordt van kleur voorzien. Er worden designs gemaakt voor de contentpagina’s, header en footer. 

krisztian-tabori-785758-unsplash

Content

De juiste content schrijven is nog niet eenvoudig. De designs worden van content voorzien, beeld wordt gezocht of gemaakt en teksten worden aan de hand van het zoekwoordenoverzicht geschreven. Het is van belang dat de teksten goed leesbaar zijn maar ook goed door google geïndexeerd kunnen worden. Naast tekst voor de pagina schrijven we teksten voor google die de vindbaarheid verbeteren.

ilya-pavlov-87472-unsplash

05

le-buzz-568591-unsplash

06

Bouwen

Zodra alles af is bouwen we de website in WordPress met Elementor. Uiteraard zorgen we er voor dat de website 100% mobile responsive is zodat deze er op ieder apparaat goed uit zien. Google laat tegenwoordig in de mobiele zoekresultaten websites die niet mobiel vriendelijk zijn niet meer zien, dit kan zomaar de helft van al het verkeer zijn dus een website die op alle schermformaten werkt is absoluut essentieel. De website wordt vanaf de grond opgebouwd. Er worden geen templates gebruikt dus je website is helemaal uniek. Ook zetten we een aantal plugins er standaard in. We gebruiken Yoast SEO optimalisatie, zetten Google Analytics achter je website zodat het gedrag van klanten geanalyseerd kan worden en we doen een basis snelheidsoptimalisatie met WP Fastest Cache. 

07

Livegang website

En dan champagne. Nadat de website live is gegaan kunnen we kijken welke vervolgstappen gewenst zijn. Uiteraard kun je zelf de website aanpassen maar als wij dingen voor je moeten aanpassen staan we ook altijd voor je klaar. 

nora-schlesinger-534622-unsplash